duminică, 8 februarie 2009

TOP 6 STARI DE SPIRIT IDIOATE (la cerea "fanilor")


Uite asa stateam eu pe mess, conversam despre filosofia cantiana si "cretinismul" poporului roman (ca sa fiu in ton cu Simona Sensual), si imi sugereaza cineva (urat cuvant "sugereaza" asta) sa fac un top despre stari de spirit idioate. Intre noi fie vorba pot sa fac un adevarat ghid ... doar nu degeaba is in zodia balantei... acum ploua, acum ninge, in secunda doi e sesnin si apoi fulgera (nu, nu prezentam vremea in libertatea ca nu sunt imbracata corespunzator... sau dezbracata, in fine).

1. RICTUSUL DE HIENA. Stare consacrata de Vama Veche in "Hotel Cismigiu" (sper sa nu ma insel). E zambetul ala tamp si privirea goala, ca si mintea posesorului de expresie. Se uita in jur si nu pricepe nimic parca nu ar fi din aceeasi poveste. Cu toate aceste se simte dator sa isi expuma buna dispozitie cu un sarcasm iesit din comun. Stare cel mai des intalnita la politzistii rutieri, asistente medicale, secretare, portari si babe.(hmm oare de ce?!)

2. TZEPUSA LUI VLAD TZEPES. Posesorul are o grimasa ce tradeaza o constipatie severa. Rosteste rar si apasat ca, deh, la valoarea lui cuvintele "e scumpe" si nu isi iroseste el inteligenta (artificiala) cu niste nimeni. Merge la fel de apasat ca doar e om bazat si cu picioarele pe pamant (aminti-va de ratzele Annabelle si Marie din "Pisicile aristocrate"... you know what i'm sayin'). Atitudine tipica pentru sefi, profesori sau doctori.

3. LASA-MA SA TE LAS. Atitudine plictisita, scitirita, se comporta ca si cum nu aude nimic si nu vede nimic. Se poate confunda usor cu oboseala, supararea sau lipsa de chef. Tipic elevilor de orice fel.

4. RESPIR FERICIRE, MANANC FERICIRE, VAD DAU LA TOTI SI VA MOLIPSESC. Suna cunoscut nu?!... Tot Vama Veche. Asa, sa revenim la oile noastre. O atitudine tipica pentru indragostiti sau castigatori la loto (cam tot aia). Rad de parca ar fi pascut tot lanul cu marijuana, fac glume proaste, se comporta penibil, rad ca greblele si... te obosesc ingrozitor. Ar trebui sa le impartasesti fericirea, dar, mai bine ocoleste-i :))

5. NERVI. Mai trebuie alte explicatii?! Cel putin o data ai fost ca o oala sub presiune si parca atunci se gasesc toti sa iti dea vesti "bune". Le spui o data, le spui de doua ori , le spui de 3 ori ca esti nervos si azi nimic nu iti iese si ca mai bine si-ar lua zona. Dar NUUUU, ei dau cu ciocu in continuare ca la piata "De ce te porti asa cu mine?", "De ce imi vorbesti asa?", "Am sa te tin eu minte" bla bla bla... Oameni buni, cand vedeti ca omu e curu in sus nu inseamna neaparat ca de abia asteapta sa fie futut (vai, scuzati).

6. CE O ZIS CA O ZIS sau echivalent cu PICAT DIN LUNA. Eh mai sunt unele zile in care radarul e stricat si nu inregistrezi nimic din ce se intampla... Un somn bun si doua palme ar ajuta. Daca nu, poate e mai grav decat iti inchipui si ai avea nevoie de un psihiatru.

Si cum fiinta umana e o maimutza cu mai putin par... ar mai fi multe stari de analizat, dar va las tema pentru acasa :)) Si oricum recunoasteti in fata oglinzii ca ati trecut macar o data in viata prin toate aceste sentimente. Eu, in prezent ma aflu la limita dintre "lasa-ma sa te las" si "Nervi".

Cheers!

Niciun comentariu: