luni, 1 decembrie 2008

Top povesti sadice

Nu am inteles niciodata de ce povestile de adormit copiii sunt atat de sadice. Crime abominabile, incest, fratricid, monstri carnivori etc etc etc. Asa ca am facut TOP 7 POVESTI SADICE pe care probabil ca nu o sa le spun copiilor mei.

7. SAREA IN BUCATE. De ce sa te faca o poveste sa crezi ca daca nu iti lingusesti parintii acestia or sa te alunge de acasa... unde e "mirificul" cliseu "parintii te iubesc neconditionat"?!
6. HARAP ALB. Taie capete de cerbi din care curg siroaie de sange, omoara ursi, in final este decapitat, DAR, invie in mod miraculos cand nuj ce fufa de farmazoana ii lipeste capul. Damn that's crazy... si cica reflecta gandirea populara...
5. FATA BABEI SI A MOSULUI. Pt inceput o baba si un mos aveau cate o fata (de ce in basme numai babele si mosii au copii?!). BUUUN... si povestesti vreo jumatate de ceas sperand ca odrasla adoarme inainte ca din cufarul pt fata babei sa iasa cati serpi, balauri, lighioaie, monstri si sa se puna odorul pe bocit.
4. IVAN TURBINCA. Alt basm "genial", care reflecta intelepciunea din mosi stramosi, plin de draci, diavoli si cu tata lor in motz.
3. ALBA CA ZAPADA. Lasand la o parte potentialul pornografic exploatat din plin, povestea iti scade vertiginos apetitul pentru mere si te face sa-ti doresti sa fii cea mai sluta din cartier :)).
2. SCUFITA ROSIE. Parca vad totul ca o stire de la ora 5. Concubinul bunicii, Lupul pe numele sau, a îngerat-o pe aceasta in urma unui conflict domestic spontan. Vizita inopinata a nepoatei l-a determinat pe criminal sa o îngereze si pe aceasta. Vanatorul, dand dovada de mult simt civic dar si de curaj, il omoara pe Lup. La autopsie sunt recuperate bunica si nepoata. Vanatorul poate fi acuzat de omor deosebit de grav si risca pana la 20 de ani de inchisoare. Cu jale in suflet Lupul a fost inmormantat azi, dupa-amiaza. PATETIC!
1. CAPRA CU TREI IEZI. Acest "Saw" al basmelor romanesti. Are de toate. Lup flamand si fioros, iezi mancati de vii, sange insirat pe pereti, capete asezate in geam, razbunare, lup "parjolit". Cum naiba sa ii povestesti asa ceva unui copil si sa te astepti sa si adoarma?!

BINE HAI PUP PAPA!

2 comentarii:

...Liviu... spunea...

De mult ma gandeam sa re-editez povestile nemuritoare ale lui Ion Creanga, Petre Ispirescu sau Grigore Alexandrescu. Ceva de genu:
- din "Sarea in bucate" in "E-uri in bucate", punand accent pe necesitatea E-urilor in mancarea folosita;
- din "Fata Babei si fata mosneagului" in "Fata Monicai si a lui Irinel", cu accent pe banii aduc fericirea;
- din "Alba ca Zapada si cei sapte pitici" in "Alba ca Zapada cu cosuri si cei sapte tocilari" cu accent pe frumusetea vietii unor oameni normali;
- din "Scufita Rosie" in "Fata cu cont pe hi5" cu accent pe importanta socializarii din spatele unui ecran, cu lumina stinsa la miezul noptii...
- si nu in ultimul rand, din "Capra cu trei iezi" in "Mama cu trei plozi care munceste la capsuni in Spania" cu accent pe de ce nu e bine sa-ti lasi copii singuri acasa; vine lupu si-i papa:>...
As face o avere! :))

Anonim spunea...

:)) da...in cartea care o aveam eu cu 3 iezi erau desenate destul de grafic cele 3 capete la geam...

dar...comparativ cu desenele animate curente sunt varful gingasiei.