marți, 28 aprilie 2009

Manele vs. House

O intrebare simpla: Care e diferenta dintre un manelist si un "houser"? (exista cuvantul asta?! mai bine i-as zice "houselist") In opinia mea nu este nici o diferenta. De ce?! Simplu:
1. Cu acelasi ritm, lalaiala, haladeala, shukareala se fac cel putin 50 de manele. Cu acelasi bit si un oftat sintetizat se fac zeci de albume house. Cat despre versuri :))... Ambele stiluri au un vocabular tipic ce cuprinde vreo 10 - 20 de cuvinte repetate obsesiv. E drept ca o melodie house are mai putine greseli gramaticale, dar asta pentru ca au maxim doua fraze. Totusi care e diferenta dintre "You have the sweetest ass in the world" si "Ce buci misto ai gagico"?!
2. Manelistii se acopera de paiete, sclipici, ochelari de soare din bazar si tricouri mulate precum "houserii" in Bamboo. Pitzipoancele sunt la fel de dezbracate si plasticate ca animatoarele (tind sa cred, totusi, ca sunt unul si acelasi lucru).
3. Ambele categorii prefera haine scumpe, de firma... facute pe vapor. E drept ca manelistii prefera D&G, Versace, Armani, pe cand "houserii" vor numai Nike, DC, Adidas. Evident, nu lipsesc ochelarii de musca purtati in bezna din club/camin cultural.
4. Au aproximativ acelasi stil de dans. Picioarele bine infimpe in podea, miscari ample de fund si brate agitate frenetic.
5. Atat cocalarii manelisti cat si cei "houseri" umbla in haite aparandu-si "onoarea" in cel mai josnic mod. Nu se dau in laturi de la injuraturi, batai si replici de genu "Sa moara mama te sparg". Bineinteles ca ei sunt miezul din Fanta, sunt cei mai cei dintre cei mai, ei fac legea, ei sunt King Kong.
6. Ambii isi pun cate un hit de hit pe telefonul mobil si il asculta in autobuz, la rand la paine, in buda, in parc... peste tot, absorbiti fiind de profunzimea melodiei. Mai vezi din cand in cand cate unu cu un Tico ruginit sau un Golf 3 din Germania cu geamuri fumurii din care urla cate un Guta sau un ATB de zici ca dezmembreaza "bolidul". Frate, te inteleg, esti profund impresionat, patruns si absorbit de capodopera muzicala, iti recomand, totusi, un control la ORL.
7. Argumentul suprem al asemanarii sunt MANELE HOUSE!! Cand mai vezi cate un "fost manelist" il si auzi... "Nu frate eu nu mai ascult manele de mult, da-le-n p..a mea, eu ascult numai house si minimal acu... ia sa-ti bag un bit de Daniela Georfy"

Acum ceva vreme ii ziceam unui coleg ca eu detest sa merg in "cluburi". A ramas cam socat, pe sistemul "So la ea proasta nu stie ce pierde". Eh, cred ca am demonstrat, daca mai era nevoie, punctul meu de vedere.

joi, 2 aprilie 2009

O gura de optimism

Afara este primavara si soarele e sus pe cer. Cam asa imi incepeam clasicele compuneri din cls a IV-a... De abia asteptam un moment in care sa rescriu fraza :X. Mi-e pofta, da mi-e pofta rau de tot... de mare, nisip, scoici, valuri, miros de sare si porumb fiert. Am fost azi o tura prin botanica. Am stat pe "popă" (casa de apa, pentru necunoscatori) si am ajuns... la mare. Eram pe dig si valurile bateau incet, spre deosebire de briza care imi ravasea parul, dar nu era nimic, avea grija bitu sa il aseze dupa ureche. Soarele lasase o dâră se sidef pe apa si parca simteam cum se lipeste bronzul. O raţă măcăie obraznic si se pierde mirajul. Din tot visul frumos rămân doar cu bitu si cu pofta de mare.
................................
Nisipul sa fie ud
Iar marea un pic amara
Nisipul sa zgarie lin
Iar marea sa fie murdara.

Vrei soare, soare iti dau
Sau pielea ti-e ruda cu luna
Pe stanci daca vrei te sarut
Sau in apa...mi-e totuna.
.................................
Parca sunt un copil mic care bate din picior cand vrea o bomboana :)) TREBUIE SA AJUNG PE O TERASA LA MARE, SA PIERD VREMEA PE PLAJA, SA MA IMBAT SI SA CANT :))Trebuie sa ma intep in mizeria de pe plaja, sa dorm intr-un asternut de hotel care ascunde mai multe decat as vrea sa stiu, sa mananc la cantina pilaf cu aroma de pui, sa dau 10 lei pe un papusoi, sa ma spele marea si sa ma murdareasca sarea....

SHHHTTTTT taci si asculta, auzi si tu?!... un pescarus :X, ah ba nu e o cioara...