miercuri, 10 decembrie 2008

O bucata de mar

E intuneric... dar iti place. Deodata, primesti un sut puternic in posterios si te trezesti ca inaintezi spre ceva ce altii numesc "lume".Tragi puternic aer in piept. O data cu acesta musti cu putere dintr-o bucata caruia Dumunzeu ii zice Viata. Eh... cum apuci si tu, mai mult sau mai putin. Apoi incepi sa imparti cate o bucata din Ea, pe unde apuci, pentru toate nimicurile. Pentru prima vaza sparta, prima nota de 4, prima iubire. Pentru copiii, parinti bunici, cariera, casa, familie, pisica. Si, ca si cum nu ar fi de ajuns, te plangi intr-una ca e amara, ca ti-a ajuns, ca nu mai vrei. Cand te obisnuiesti si tu cu Ea, ba chiar incepe sa iti placa... BANG! primesti o palma peste ceafa, ca si cum ar trebui sa scupi o bucata de mar blocata in gat. And the next thing you know is that you throw up your life. O arunci intre patru scanduri, la 2 metri sub pamant. si... PUNCT. PA, LA REVEDERE! Cica te astepta Raiul (ca sa fim optimisti)... cica e mai bine... dar Raiul tau din ceruri e Iadul celor care au ramas sa isi mai iroseasca o bucata de viata la inmormantarea ta. TRIST.

BINE HAI PUP PAPA!

P.S. Tot ai sa apuci sa imi faci sarmale!

vineri, 5 decembrie 2008

"Amintirile ma chinuiesc"

POST CU DEDICATIE PENTRU TOTI CEI NASCUTI IN PERIOADA 1987-1992! FARA NUMAR!

De ce 1987 - 1992?! Pentru ca acesti "copii" au avut cea mai frumoasa copilarie. Bine, veti zice ca pentru orice persoana anii lui de copilarie sunt cei mai frumosi. Asa o fi, sau poate nu, insa stiu ca noi am avut parte de cei mai buni ani pentru ca nu era nimic interzis. Daca inainte de '89 tinerii patriei traiau ca intr-un borcan si cu o educatie stricta, pentru noi toate erau permise. Parintii nostri erau tineri si vroiau sa faca orice le-a fost interzis inainte, in consecinta noua ne era permis orice.

TOP 6 MOTIVE PENTRU CARE COPILARIA NOASTRA A FOST CEA MAI FRUMOASA
1. Calculatorul era un lux al celor bogati. Oricum nu se jucau decat solitaire si tetris. Nu stateam lipiti cu ochii de monitor, nu socializam pe mess (ma rog.. mirc), nu postam poze pe FB si nu ne apreciam in functie de nr de like-uri.
2. Se purta modelul "cheia de gat". Nu aveam bone, nu ne purta nimeni de grija, nu ii pasa nimanui daca aveam ce manca o jumatate de zi, daca ne era frig, daca ne faceam somnul de amiaza. Nu stia nimeni pe unde umblam pentru ca nu aveam telefoane mobile pentru control. Nu invatam de la 2 ani sa scriem si sa citim. Si cu toate astea am ajuns "oameni mari".
3. Jucam "hotii si vardistii", "sotron", "tarile", "tara, tara vream ostasi","piatra","sticluta cu otrava", "omu negru" , "flori fete sau baieti" pana cand enervam toate babele din cartier si incepeau sa arunce cu zoaie de la balcon, cica "sa ne racorim". Ne jucam cu papusile pe scara blocului, ne juleam genunchii, beam apa de pe unde apucam ca "sa nu ne opreasca" daca ne duceam in casa, ne jucam pe santiere , aveam "grija" de fratii mai mici, ne bateam pe maidan.
4. Atunci nu existau manele, pitzipoance, cocalari si kitch... pentru ca era ceva normal si general acceptat. Se purta "femeia fatala" vopsita si machiata pana la refuz, cu haine din latex, cu mult sclipici si baieti "macho" cu tunsoarea aia castron, iar LA erau cei mai tari. Nu pot sa spun ca sunt mandra de asa ceva, dar, macar nu mai era ura asta, de multe ori falsa, pentru manelisti & co. Toata lumea era fericita si relaxata.
5. Stiam totul despre sex, dar nu vorbeam niciodata direct pentru ca "era rusine". Acum la fiecare pas vezi pustoaice de 10-11 ani care isi planuiesc "prima noapte de dragoste" si destui pulica dornici sa le-o ofere.
6. Atunci cand juca nationala Romaniei nu mai misca musca in cartier. Toti urmaream cu sufletul la gura meciurile, la televizoarele alb negru. Tata chiar a mutat TV-ul in boxa de pe casa scarii si urmarea meciurile cu inca 3 vecini, pe scaune de pescuit si cu tuica de cazan.


Acum toata dracaraia asta de pana in 15 ani e crescuta artificial, infasurati in plastic. Toti au bone, calculatoare, telefoane mobile. Nici unul nu mai stie ce e joaca, dar stiu cum sa procreeze (ca sa fiu delicata), in timp ce parintii si autoritatile sunt ingrijorate de buna lor crestere si le interzic din ce in ce mai multe lucruri.

TOP 12 MELODII CARE MI-AU MARCAT COPILARIA (luate aleatoriu)
1. RACLA & Anda Adam - Nu ma uita
2. MB&C - Marea
3. HI-Q - Totul va fi bine
4. Sweet Kiss - Alin Alin
5. Verdikt - Vine politia
6. N&D - Haide vino inapoi
7. Valahia - La mare la soare
8. Double D - Spune daca vrei
9. 3SE - Amintirile
10. Genius - Orasul trist
11. AS XX - Inima te cheama
12. Bambi - Doi ochi caprui... si lista e deschisa. Da-ti un search pe youtube, placere garantata =))).


BINE HAI PUP PAPA! (si nu renuntati niciodata sa fiti copii)

luni, 1 decembrie 2008

Top povesti sadice

Nu am inteles niciodata de ce povestile de adormit copiii sunt atat de sadice. Crime abominabile, incest, fratricid, monstri carnivori etc etc etc. Asa ca am facut TOP 7 POVESTI SADICE pe care probabil ca nu o sa le spun copiilor mei.

7. SAREA IN BUCATE. De ce sa te faca o poveste sa crezi ca daca nu iti lingusesti parintii acestia or sa te alunge de acasa... unde e "mirificul" cliseu "parintii te iubesc neconditionat"?!
6. HARAP ALB. Taie capete de cerbi din care curg siroaie de sange, omoara ursi, in final este decapitat, DAR, invie in mod miraculos cand nuj ce fufa de farmazoana ii lipeste capul. Damn that's crazy... si cica reflecta gandirea populara...
5. FATA BABEI SI A MOSULUI. Pt inceput o baba si un mos aveau cate o fata (de ce in basme numai babele si mosii au copii?!). BUUUN... si povestesti vreo jumatate de ceas sperand ca odrasla adoarme inainte ca din cufarul pt fata babei sa iasa cati serpi, balauri, lighioaie, monstri si sa se puna odorul pe bocit.
4. IVAN TURBINCA. Alt basm "genial", care reflecta intelepciunea din mosi stramosi, plin de draci, diavoli si cu tata lor in motz.
3. ALBA CA ZAPADA. Lasand la o parte potentialul pornografic exploatat din plin, povestea iti scade vertiginos apetitul pentru mere si te face sa-ti doresti sa fii cea mai sluta din cartier :)).
2. SCUFITA ROSIE. Parca vad totul ca o stire de la ora 5. Concubinul bunicii, Lupul pe numele sau, a îngerat-o pe aceasta in urma unui conflict domestic spontan. Vizita inopinata a nepoatei l-a determinat pe criminal sa o îngereze si pe aceasta. Vanatorul, dand dovada de mult simt civic dar si de curaj, il omoara pe Lup. La autopsie sunt recuperate bunica si nepoata. Vanatorul poate fi acuzat de omor deosebit de grav si risca pana la 20 de ani de inchisoare. Cu jale in suflet Lupul a fost inmormantat azi, dupa-amiaza. PATETIC!
1. CAPRA CU TREI IEZI. Acest "Saw" al basmelor romanesti. Are de toate. Lup flamand si fioros, iezi mancati de vii, sange insirat pe pereti, capete asezate in geam, razbunare, lup "parjolit". Cum naiba sa ii povestesti asa ceva unui copil si sa te astepti sa si adoarma?!

BINE HAI PUP PAPA!